Ron Beckers

Fysio- en manueeltherapeut
Acupuncturist
NLP-coaching
Hypnotherapeut


Linde 18
6191 GG  Sittard
Tel. 046 - 40 00 893
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Effe voorstellen.

Mijn naam is Ron Beckers.

Na de middelbare school ben ik begonnen met mijn studie aan het CIOS waarbij ik leerde om les te geven in het beoefenen van diverse sporten. Wedstrijdsport was in eerste instantie mijn passie echter na lichamelijke klachten van mijzelf en van collegasporters werd mijn interesse gewekt om na het CIOS verder te gaan met de opleiding fysiotherapie. Deze opleiding heb ik gevolgd in Heerlen en in Eindhoven.

Na de opleiding fysiotherapie ben ik me verder gaan specialiseren o.a. op het gebied van de wervelkolom. Hiervoor heb ik hiervoor de opleiding manuele therapie SOMT gevolgd in Amersfoort. Dit is een master opleiding in de manuele therapie waarbij vooral onderzoek- en behandeltechnieken worden gebruikt die wetenschappelijk zijn onderbouwd. Manuele therapie kan je in het beginsel onderverdelen in diverse takken/stromingen zoals chiropractie, osteopathie en orthomanuele therapie. Op de opleiding van de SOMT worden de manuele technieken van al deze andere stromingen gecombineerd. Binnen de manuele therapie zijn ook andere stromingen zoals bijvoorbeeld McKenzie therapie en het Mulligan-concept (deze specialisaties heb ik ook gevolgd tijdens de opleiding).

Wat mij ook veel voldoening geeft is het behandelen van kinderen en zuigelingen met name huilbaby’s middels manuele therapie. Deze specialisatie heb ik gevolgd bij de EWMM (European Workgroup for Manual Medicine).

Mijn zoektocht om de mens in zijn geheel te behandelen bracht mij in 2002 naar de opleiding van acupunctuur aan de NAAS. Hier kwam ik er achter dat de mens niet alleen een machine is, maar dat ook disbalansen op energetisch niveau (meridianen) en op psycho/emotioneel niveau klachten kunnen veroorzaken in het lichaam.

Ik ben voorstander om het goede van de westerse als ook van de alternatieve wereld te combineren. Beide werelden kunnen mooi samengaan in de vorm van complementair behandelen, want ik ben van mening dat het ene eigenlijk niet zonder het andere kan.

Vanuit de acupunctuur ben ik mij in 2006 gaan specialiseren in de westerse acupunctuur auriculo therapie, de franse school en de duitse school. Dit doe ik door regelmatig bijscholingen te volgen aan de Goudse academie en de OTCG te antwerpen.

Verder heb ik om de psycho/emotionele component te behandelen diverse opleidingen en specialisaties gevolgd op het gebied van NLP-coaching en hypnotherapie. Dit heb ik geleerd bij het 'Hypnose Instituut Nederland'. Bij de hypnotherapie gaat men ervan uit dat diverse negatieve gebeurtenissen uit het verleden zich lichamelijk uitwerken, ook wel “bad clusters” genoemd. Dit zien we westerse wereld vooral terug in de psychotherapie. Specialisaties binnen de hypnotherapie zijn o.a. parts-therapie, maar ook EMDR.

"Het is mijn passie om mensen te helpen, in balans te brengen en hun zelf genezend vermogen te activeren zodat ze zelf hun eigen weg kunnen volgen in dit leven."