VISIE VAN ONZE PRAKTIJK

In onze praktijk willen we graag complementair behandelen. We proberen westerse en alternatieve therapie-mogelijkheden met elkaar te combineren.

Beide werelden hebben meerwaarde en kunnen elkaar goed aanvullen en goed samenwerken. We vinden het belangrijk dat eerst alles goed wordt uitgezocht volgens de westerse diagnostiek/onderzoekstechnieken. Eén en ander kan dan worden aangevuld met acupunctuurdiagnostiek. Belangrijk is dat we alles wetenschappelijk (evidence based) benaderen zowel westers als op het gebied van acupunctuur. De laatste jaren wordt er met name in de gezondheidszorg (fysiotherapie) enorm veel onderzoek verricht om de diverse therapieën wetenschappelijk te bewijzen.

Ook op het gebied van acupunctuur wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Dit om aan te tonen wat de effecten van de behandelingen zijn zodat ook deze tak van de gezondheidszorg een meerwaarde kan hebben.Mensen kunnen bij ons kiezen of ze alleen een westerse benadering van de behandeling (een combinatie van diverse therapiemogelijkheden) willen, of een combinatie van zowel westerse technieken als alternatieve behandelmogelijkheden.

Westers

Deze therapiemogelijkheden zijn een combinatie van conservatieve fysiotherapie, manuele therapie maar ook

MTT (medische fitness / trainingstherapie) en osteopathie. Belangrijk is de balans te vinden tussen belasting en belastbaarheid.

Nieuwe therapiemogelijkheden waar nog steeds veel onderzoek naar wordt gedaan is ESWT shockwave therapie om peestendiniden (tenniselleboog, schouderproblematiek en hielspoor) te behandelen. We hebben jarenlange ervaring met het toepassen van deze therapie met goede resultaten. Alternatief

Alternatief wordt er gebruik gemaakt van acupunctuur. Acupunctuur is een meer holistische kijk op de mens. De mens wordt niet alleen gezien als 'machine' maar tevens een combinatie van energetische en emotionele dys-balansen. Dit aspect wordt in de westerse geneeskunde meer gezien in de psychosomatische benadering. Waar we in onze behandelingen naar streven is de blokkades op de diverse niveau’s op te sporen en de balans te herstellen.

We behandelen volgens een totaal protocol  ( volgens de 5 natuurgerichte principes )  waarin westerse en acupunctuurmogelijkheden met elkaar verweven zijn om zo de klacht te verbeteren, zodat de patiënt weer beter kan gaan functioneren in het dagelijkse leven. Acupunctuur kan onderverdeeld worden in klassieke acupunctuur (TCM), auriculo medicinae (ooracupunctuurdiagnostiek en de behandeling hiervan) en bioresonantie. De beschrijving van al deze therapieën kunt u nalezen op deze webpagina.