TSEA: Acupunctuur en pijnbestrijding

Electro-acupunctuur
Electro-acupunctuur kan een zeer belangrijke aanvulling op de klassieke acupunctuur te zijn.

Door bestudering en gebruik te maken van de neurofysiologische processen krijgen we een wetenschappelijke dimensie aan het gebruik van acupunctuur met extra therapeutische mogelijkheden. Deze extra therapeutische mogelijkheden zijn er vooral op het terrein van pijnmodulatie. TSEA maakt gebruik van een stappenplan waarbij er gebruik wordt gemaakt van bepaalde wetmatigheden om o.a. endorfine aan te maken. Deze endorfines zijn belangrijk om een pijnvermindering te creëren en het zenuwstelsel te dempen.


Traditional and Scientific approach to Electro Acupuncture (TSEA):
In de TSEA wordt gebruik gemaakt van acupunctuur behandelingen gecombineerd met bepaalde stroomvormen. Door deze stroomvormen te combineren met acupunctuur naalden komen bepaalde stoffen vrij lokaal en/of in het gehele lichaam. Indien we deze stroom behandeling combineren met de klassieke TCG krijgen we een nog sterkere behandelmethode. De acupunctuur naalden worden ingebracht lokaal in het pijngebied en of gecombineerd met distant punten. Bij deze pijnmodulatie worden duidelijke schema’s gebruikt, waarbij de frequentie en de sterkte van de stroom wordt aangepast. Deze methode is perfect te combineren met andere vormen van acupunctuur (o.a. lichaamsacupunctuur, oor, auriculair medicinale- en scalp-acupunctuur,…).

Deze vorm van behandeling kan uitermate krachtig werken op acute en chronische pijnen van allerlei oorsprong. Denk hierbij o.a. aan chronische lage rugpijn, lage rugpijn met uitstraling in het been, hernia pijnen en hoofdpijnen/migraine waarbij de nek een oorzaak is.