Wat is 'Totaal Balans Concept'?:

Het 'Totaal Balans Concept' is een totaal aanpak om de mens in zijn geheel in balans te krijgen. Men streeft ernaar om de lokale en algemene belastbaarheid te verbeteren zowel lichamelijk, energetisch als op pycho- / emotioneel gebied. Het concept is een totaal aanpak waarbij vanuit meerdere invalshoeken naar de mens als totaal mechanisme wordt gekeken en als zodanig wordt behandeld.  Dit gebeurd met westers en alternatief onderzoek met bijbehorende therapiemogelijkheden.

Deze therapiemogelijkheden zijn een combinatie van lichamelijk, energetisch en psycho / emotionele aspecten welke terugkomen zowel in onderzoek als ook in de behandelingen.


  • Lichamelijke aspecten:
    Onderzoek en behandeling op het gebied van: fysio- en manuele therapie (beïnvloeding middels manuele technieken van de wervelkolomen segmentale inervaties), dry needling, orthomoleculaire aanpak, behandelen van voedingsintoleranties en allergieën.

  • Energetische aspecten:
    Onderzoek en behandeling op het gebied van acupunctuur, bioresonantie en het inzetten van orthomoleculaire middelen.

  • Psycho/emotionele aspecten:
    Onderzoek en behandeling middels acupunctuur / auriculo-therapie en NLP-coaching / hypnotherapie.

Fysio- / manuele therapie:
Behandelen van gewrichten en wervelkolom, het verbeteren van de lokale en algemene belastbaarheid.

Acupunctuur:
Is het in balans brengen van de meridianen om de energie status te verbeteren om zo de mens in zijn geheel beter te laten functioneren. (klik hier voor meer informatie). 

Auriculo therapie:
Is het onderzoek en therapie via het oor en het electromagnetische veld. Auriculo therapie wordt gebruikt om de mens te behandelen zowel lichamelijk, energetisch als op psycho- / emotioneel gebied. (klik hier voor meer informatie).

Bioresonantie:
Is het onderzoek en behandeling op het gebied van o.a. virussen, bacteriën, lymebelasting en vaccinatiebelasting. Het in balans brengen van de gehele mens op basis van detox, en het opbouwen van de belans met orthomoleculaire middelen, celzouten, vitaminen/mineralen, enzymen, aminozuren enz. (klik hier voor meer informatie).

Hypnotherapie, hypnose coaching, NLP, EMDR:
Zijn therapiemogelijkheden om de psycho / emotionele belastbaarheid te verbeteren. (klik hier voor meer informatie)Als u meer wilt weten over het 'Totaal Balans Concept', bel dan: 046-4000893  VERGOEDING ZORGVERZEKERAARS:
Alle therapieën in onze praktijk worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars vanuit het aanvullende pakket.
Al onze therapeuten staan ingeschreven in diverse registers van de beroepsverenigingen:
- KNGF / NVMT :  Fysio- / manuele therapie, MTT en dry needling;
- NVA : Acupunctuur, Auriculo therapie en Bioresonantie