UPDATE CORONAVIRUS 07 MEI 2020 

 

Bericht: 07-05-2020 10:00

Vanaf maandag 11 mei mogen wij weer patiënten behandelen voor fysiotherapie, manuele therapie, acupunctuur
en hypnotherapie. Behandelingen worden alleen op afspraak ingepland en met bescherming conform de richtlijnen van het RIVM.

 

Bericht: 01-05-2020 18:30

Beste Patiënten,

In reactie op de mediaberichten van afgelopen donderdag willen wij jullie informeren over de huidige stand van zaken.
De indruk is gewekt dat de fysiotherapiepraktijken weer volledig open gaan voor alle zorg. Dit is niet helemaal correct.

Onze beroepsvereniging heeft een richtlijn opgesteld waarin beschreven staat welke zorg wij mogen gaan opschalen.

Fysieke behandelingen mogen alleen uitgevoerd worden als het gaat om noodzakelijke zorg, in alle andere gevallen
mogen wij u alleen via telefoon- en videoconsulten helpen.

Wij blijven ons houden aan de richtlijnen die voor onze beroepsgroep gelden. Wij begrijpen ook dat de berichtgeving voor veel
verwarring zorgt. Mochten er vragen of klachten zijn aarzel dan niet en neem contact op met de praktijk via 046-4000893 
of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kunnen we samen kijken wat voor mogelijkheden er binnen de richtlijn zijn.

Bij wijzigingen in de situatie brengen wij u middels ons website en facebook pagina op de hoogte.

Team Fysiotherapie Ron Beckers

 

Bericht: 01-05-2020 12:00

Het is bijna zover... zoals jullie wellicht hebben gehoord mogen wij binnenkort weer aan het werk.
Vandaag zullen de voorwaarden bekend worden waardoor wij weer aan het werk kunnen.
Zodra deze bekend zijn laten we jullie dat weten !

Voor al onze patiënten die wachten op hun behandeling: Zodra alle voorwaarden bekend zijn nemen
wij zo snel mogelijk contact met jullie op om een nieuwe afspraak te maken.

Nog even volhouden.

Team Fysiotherapie Ron Beckers

 

 

RIVM Richtlijnen

Wij volgen de RIVM richtlijnen en moeten u mededelen dat wegens het Coronavirus onze praktijk gesloten is tot 20 mei.

Als zorgverlener kunnen wij niet voldoen aan de volgende eisen, zonder
een risico voor onze cliënten en medewerkers voor het oplopen van het Corona Virus:  

 • minimaal 1,5 meter afstand houden
 • vermijden van sociale contacten

 

Heeft u vragen of klachten?

Bent u door uw oefeningen heen? Of mist u ons gewoon?

Dan kunt u ons altijd bellen of mailen en dan proberen wij u met raad en daad op afstand
te helpen! Of wij voorzien u van nieuwe oefeningen.

Op werkdagen (MA-VR) van 9.00 tot 12.00 uur zijn wij telefonisch bereikbaar op 046 - 4000  893,
per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via whatsapp (06-51925006)


Oefeningen

Indien er behoefte is aan oefeningen neem dan gerust contact met ons op.
Wij hebben genoeg video's met oefenmateriaal waarvan u gebruik mag maken.

 

Team Fysiotherapie Ron Beckers

 

Shockwave therapie

Fysio 267x400 item shockwave portret

ESWT – Extracorporal Shock Wave Therapy

Extracorporeal Shock Wave Therapie is een veelbelovende nieuwe behandelmethode die bij veel behandelresistente klachten op het gebied van bindweefsel of peesklachten kan worden ingezet.

Shockwave therapie is een aanvulling op de bestaande fysiotherapeutische behandelmogelijkheden.

Shockwave therapie wordt in Nederland al 16 jaar toegepast. De techniek van Shockwave therapie is een doorontwikkeling van de technologie die gebruikt wordt bij niersteenvergruizers (lithotripsie). Bij deze behandeling worden ‘geluidsgolven’ gericht op de niersteen, die als gevolg daarvan verpulvert en zijn obstructieve werking verliest.

ESWT wordt met lagere dosis toegediend, kan gefocust maar hoeft niet gefocust te zijn en de apparatuur voor deze behandeling is aanmerkelijk kleiner én goedkoper dan de grote en dure ziekenhuisapparaten. Daarmee wordt ESWT ook bereikbaar voor fysiotherapeuten.

De geluidsschok wordt opgewekt in de applicator, die de vorm heeft van een pistool. De akoestische energie ontstaat wanneer een kogel in deze applicator onder hoge druk tegen de niet beweeglijke voorzijde botst.

De akoestische golf waarmee wordt behandeld dient niet verward te worden met compressie-therapie, zoals bij frictioneren. Alhoewel de shockwave behandeling soms wordt vergeleken met een frictie is de prikkel wezenlijk anders, vanwege de korte pulsduur en de hoge intensiteit.

 

De behandeling

Fysio 160x240 shockwaveIn het shockwave apparaat wordt een druk opgebouwd van 1 tot 4 atmosfeer. Deze druk (waarvan de hoogte instelbaar is) zorgt voor de snelle voorwaartse beweging van de kogel in de applicator.

De frequentie waarmee die kogel heen en weer beweegt en aldus de geluidsschok opwekt is instelbaar van 1HZ tot 35 HZ. Het is raadzaam de frequentie tijdens één zitting op te bouwen. Een behandeling eindigt bij het bereiken van 2000 schokken. De behandeling van één punt of regio duurt daarmee 3 tot 5 minuten. De behandeltechniek is soms stationair (triggerpoints), maar kan ook dynamisch worden uitgevoerd. Het interval tussen twee behandelingen bedraagt 5 tot 9 dagen. Het gemiddelde aantal behandelingen om tot een optimaal resultaat te komen ligt rond de vier. Niet zelden zijn één of twee behandelingen voldoende! Punten of regio’s die behandeld kunnen worden varieren van lokale pijnpunten in peesweefsel, maar ook aanhechtingen van spieren alsmede triggerpoints.

 

Effecten:

 • ESWT geeft direct na de behandeling een langdurig aanhoudende pijnvermindering. Door het pijnstillende effect kunnen normale activiteiten zonder pijn worden uitgevoerd en wordt de abnormale zenuwactiviteit met pijnsensatie voorkomen. De spierspanning keert terug naar zijn normale niveau en het natuurlijk lichamelijke herstel komt sneller op gang.
 • ESWT zorgt voor een verbeterde doorbloeding en verhoogt het metabolisme. De fysiologische genezing wordt gestimuleerd. Eventueel aanwezige verkalkingen worden weker ten gevolge van de schokgolven.
 • Het verminderen van kalkdepots is soms echografisch aantoonbaar en wordt verklaard als gevolg van de implosie onder invloed van de shockwave. Kalk en andere afvalstoffen worden geruimd vanwege verhoogde macrofagen activiteit. Na behandeling is vaak een vaatverwijding te zien, hetgeen een goede prognose geeft.

Diverse onderzoeken tonen de effectiviteit aan. Ervaringen van gebruikers onderschrijven het hoge succespercentage. Er zijn zelfs shockwave klinieken (www.eswt.nl).

 

Indicaties:

De meeste ervaring tot nu toe is opgedaan bij behandeling van hardnekkige chronische aandoeningen van pezen en spier-pees overgangen. Al of niet vergezeld van kleine kalkdepots.

 • Hielspoor/fasciïtis plantaris
 • Epicondylitis lateralis / medials
 • Tendinopathie patella
 • Tibial edge syndroom
 • Achillespees tendinopathie
 • Tendinitiden in rotatorcuff/schouderregio


Neveneffecten:

De behandeling is duidelijk voelbaar, soms pijnlijk. Een voorbehandeling met ijs kan deze veroorzaakte pijn verminderen. Soms is een injectie met een lokaal anaestheticum noodzakelijk. Overigens zijn er bepaalde apparaten, veelal de duurdere met gefocust geluid, waarbij de behandeling enorm pijnlijk kan zijn. Een lokaal anaesthticum is hierbij soms nodig.

Fysio/Manuele therapie Ron Beckers beschikt over 2 shockwave therapie apparaten waarbij het mogelijk is om te beschikken over diverse specifieke instellingen om adequaat allerlei peesaandoeningen te behandelen.

 

Wilt u meer weten over ESWT, bel dan 046-4000893ARB2018 LOGO


Ga naar boven