UPDATE CORONAVIRUS 07 MEI 2020 

 

Bericht: 07-05-2020 10:00

Vanaf maandag 11 mei mogen wij weer patiënten behandelen voor fysiotherapie, manuele therapie, acupunctuur
en hypnotherapie. Behandelingen worden alleen op afspraak ingepland en met bescherming conform de richtlijnen van het RIVM.

 

Bericht: 01-05-2020 18:30

Beste Patiënten,

In reactie op de mediaberichten van afgelopen donderdag willen wij jullie informeren over de huidige stand van zaken.
De indruk is gewekt dat de fysiotherapiepraktijken weer volledig open gaan voor alle zorg. Dit is niet helemaal correct.

Onze beroepsvereniging heeft een richtlijn opgesteld waarin beschreven staat welke zorg wij mogen gaan opschalen.

Fysieke behandelingen mogen alleen uitgevoerd worden als het gaat om noodzakelijke zorg, in alle andere gevallen
mogen wij u alleen via telefoon- en videoconsulten helpen.

Wij blijven ons houden aan de richtlijnen die voor onze beroepsgroep gelden. Wij begrijpen ook dat de berichtgeving voor veel
verwarring zorgt. Mochten er vragen of klachten zijn aarzel dan niet en neem contact op met de praktijk via 046-4000893 
of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kunnen we samen kijken wat voor mogelijkheden er binnen de richtlijn zijn.

Bij wijzigingen in de situatie brengen wij u middels ons website en facebook pagina op de hoogte.

Team Fysiotherapie Ron Beckers

 

Bericht: 01-05-2020 12:00

Het is bijna zover... zoals jullie wellicht hebben gehoord mogen wij binnenkort weer aan het werk.
Vandaag zullen de voorwaarden bekend worden waardoor wij weer aan het werk kunnen.
Zodra deze bekend zijn laten we jullie dat weten !

Voor al onze patiënten die wachten op hun behandeling: Zodra alle voorwaarden bekend zijn nemen
wij zo snel mogelijk contact met jullie op om een nieuwe afspraak te maken.

Nog even volhouden.

Team Fysiotherapie Ron Beckers

 

 

RIVM Richtlijnen

Wij volgen de RIVM richtlijnen en moeten u mededelen dat wegens het Coronavirus onze praktijk gesloten is tot 20 mei.

Als zorgverlener kunnen wij niet voldoen aan de volgende eisen, zonder
een risico voor onze cliënten en medewerkers voor het oplopen van het Corona Virus:  

 • minimaal 1,5 meter afstand houden
 • vermijden van sociale contacten

 

Heeft u vragen of klachten?

Bent u door uw oefeningen heen? Of mist u ons gewoon?

Dan kunt u ons altijd bellen of mailen en dan proberen wij u met raad en daad op afstand
te helpen! Of wij voorzien u van nieuwe oefeningen.

Op werkdagen (MA-VR) van 9.00 tot 12.00 uur zijn wij telefonisch bereikbaar op 046 - 4000  893,
per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via whatsapp (06-51925006)


Oefeningen

Indien er behoefte is aan oefeningen neem dan gerust contact met ons op.
Wij hebben genoeg video's met oefenmateriaal waarvan u gebruik mag maken.

 

Team Fysiotherapie Ron Beckers

 

Rugbalans

henk cxRugbalans is een specifieke manier van aanpak waarbij mensen met acute en vooral chronische rugklachten aan de gehele wervelkolom worden behandeld.
 • Belangrijk is de totale aanpak. Hierbij wordt de client bekeken vanuit meerdere invalhoeken;
 • Ons streven is vooral die mensen te behandelen die chronische rugklachten hebben. Meestal zijn ze elders uitbehandeld.
Er wordt lichamelijk gekeken o.a. naar de wervelkolom, maar ook op psychisch-emotioneel gebied. Naast lichamelijk onderzoek en behandeling van de wervelkolom op fysio en manueel therapeutisch gebied wordt ook de belastbaarheid lokaal en algemeen in de wervelkolom verbeterd. De spieren rondom de wervelkolom worden sterker gemaakt, zodat de 'rug' meer aankan, belastbaarder wordt.
 
Naast het trainen van kracht, duurkracht en belastbaarheid is het vooral ook belangrijk om de rug soepeler en stabiel te maken. Dit doen we middels specifieke stabiliteitsoefeningen. (Het verbeteren van de coördinatie van de diepe rugstabilisatoren).
 
Om goed te kunnen trainen en oefenen van de wervelkolom, is het belangrijk dat er pijnvermindering plaatsvindt. Deze pijnvermindering kan plaatsvinden door oefeningen, maar indien nodig kan er gebruik gemaakt worden van pijnbestrijding. Dit doen we door middel van Dry Needling of van bepaalde stroomvormen om de pijn te dempen. Deze stroomvormen worden toegediend op acupunctuurnaalden die op bepaalde plekken in de rug worden gezet. Deze kunnen een enorme pijnverminderende werking hebben.
 
Om de psychisch-emotionele belastbaarheid te verbeteren wordt gebruik gemaakt van NLP-coaching. NLP-coaching is een bepaalde gesprekstechniek waarbij mensen met rugklachten beter leren omgaan met hun rugpijn. Dit zodat ze beter kunnen gaan functioneren in het dagelijkse leven. Hier hoort ook leefstijlcoaching bij. Tevens wordt er complementair behandeld. Hier bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van acupunctuur. Acupunctuur is een meer holistische manier van kijken naar de mens als geheel.
 
Het totale plan:
 • Er vindt een intake gesprek plaats.
 • Fysio/manueel therapeutisch onderzoek van de wervelkolomom te kijken naar bewegelijkheid, kracht en coördinatie/stabiliteit en belastbaarheid. Dit zowel in rust als in beweging.
 • Er wordt een rugplan opgesteld, pijnbestrijding, acupunctuur, individueel oefenplan, verbetering van de houding en het functioneel bewegen in het dagelijks leven.
 • Leefstijlcoaching: Middels gesprekstechnieken en NLP-coaching wordt er gekeken of er psychische factoren ten grondslag liggen aan de rugklachten. Er wordt dieper ingegaan hoe je met jouw beperking beter of anders kunt gaan functioneren in jouw dagelijks levenssituatie.
 • Functioneel trainen:
  Het verbeteren van de individuele belastbaarheid lokaal in de rug, maar ook het gehele lichaam, op het gebied van mobiliteit, kracht en stabiliteit van de wervelkolom. Dit gebeurt individueel, maar ook in groepen van 4 á 5 personen. Dit oefenplan wordt iedere week geëvalueerd en indien nodig bijgesteld. Dit gebeurt bijvoorbeeld door middel van gevalideerde vragenlijsten die gebruikelijk zijn in de fysio/manueel therapie en revalidatie.
 
Plan van aanpak:
Wij werken als team, d.w.z. dat we met 2 á 3 therapeuten met meerdere specialisaties met u werken om de rugklachten te verbeteren.
 • Trainen in groepstherapie: 2 keer per week onder begeleiding in een groep van 4 á 5 personen. Naast deze 2 bijeenkomsten in de week, is er ook de mogelijkheid om zelfstandig te komen trainen.
 • Gesprektherapie: 1 keer per week of 1 keer per 4 weken.
 • Pijnbestrijding: 4 weken lang 1 keer per week indien nodig middels Dry Needling, acupunctuurtechnieken en indien nodig stroomapplicatie op acupunctuurnaalden die lokaal zijn ingebracht in de rug.ARB2018 LOGO


Ga naar boven