UPDATE CORONAVIRUS 07 MEI 2020 

 

Bericht: 07-05-2020 10:00

Vanaf maandag 11 mei mogen wij weer patiënten behandelen voor fysiotherapie, manuele therapie, acupunctuur
en hypnotherapie. Behandelingen worden alleen op afspraak ingepland en met bescherming conform de richtlijnen van het RIVM.

 

Bericht: 01-05-2020 18:30

Beste Patiënten,

In reactie op de mediaberichten van afgelopen donderdag willen wij jullie informeren over de huidige stand van zaken.
De indruk is gewekt dat de fysiotherapiepraktijken weer volledig open gaan voor alle zorg. Dit is niet helemaal correct.

Onze beroepsvereniging heeft een richtlijn opgesteld waarin beschreven staat welke zorg wij mogen gaan opschalen.

Fysieke behandelingen mogen alleen uitgevoerd worden als het gaat om noodzakelijke zorg, in alle andere gevallen
mogen wij u alleen via telefoon- en videoconsulten helpen.

Wij blijven ons houden aan de richtlijnen die voor onze beroepsgroep gelden. Wij begrijpen ook dat de berichtgeving voor veel
verwarring zorgt. Mochten er vragen of klachten zijn aarzel dan niet en neem contact op met de praktijk via 046-4000893 
of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kunnen we samen kijken wat voor mogelijkheden er binnen de richtlijn zijn.

Bij wijzigingen in de situatie brengen wij u middels ons website en facebook pagina op de hoogte.

Team Fysiotherapie Ron Beckers

 

Bericht: 01-05-2020 12:00

Het is bijna zover... zoals jullie wellicht hebben gehoord mogen wij binnenkort weer aan het werk.
Vandaag zullen de voorwaarden bekend worden waardoor wij weer aan het werk kunnen.
Zodra deze bekend zijn laten we jullie dat weten !

Voor al onze patiënten die wachten op hun behandeling: Zodra alle voorwaarden bekend zijn nemen
wij zo snel mogelijk contact met jullie op om een nieuwe afspraak te maken.

Nog even volhouden.

Team Fysiotherapie Ron Beckers

 

 

RIVM Richtlijnen

Wij volgen de RIVM richtlijnen en moeten u mededelen dat wegens het Coronavirus onze praktijk gesloten is tot 20 mei.

Als zorgverlener kunnen wij niet voldoen aan de volgende eisen, zonder
een risico voor onze cliënten en medewerkers voor het oplopen van het Corona Virus:  

  • minimaal 1,5 meter afstand houden
  • vermijden van sociale contacten

 

Heeft u vragen of klachten?

Bent u door uw oefeningen heen? Of mist u ons gewoon?

Dan kunt u ons altijd bellen of mailen en dan proberen wij u met raad en daad op afstand
te helpen! Of wij voorzien u van nieuwe oefeningen.

Op werkdagen (MA-VR) van 9.00 tot 12.00 uur zijn wij telefonisch bereikbaar op 046 - 4000  893,
per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via whatsapp (06-51925006)


Oefeningen

Indien er behoefte is aan oefeningen neem dan gerust contact met ons op.
Wij hebben genoeg video's met oefenmateriaal waarvan u gebruik mag maken.

 

Team Fysiotherapie Ron Beckers

 

EMDR

Fysio 400x267 item Hersteld oogEMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) therapie is een geprotocolleerde behandeling om de gevolgen van emotionele gebeurtenissen uit het verleden te behandelen.

Vaak is het zo dat mensen die heftige gebeurtenissen meemaken er blijvende klachten aan overhouden. Deze klachten kunnen o.a. angst zijn, maar ook schrikachtigheid, woede en een overprikkeling van het zenuwstelsel. Als gevolg van deze heftige gebeurtenissen kan zich een posttraumatisch stres stoornis ontwikkelen (PTSS).

Vaak uit zich dit in chronische vermoeidheid en burn-out achtige klachten. Maar ook emotionele klachten welke zich lichamelijk kunnen uiten en waarvoor men niet echt een lichamelijke verklaring voor heeft (zogenaamde SOLK klachten) kunnen het gevolg zijn van een heftige gebeurtenis. Op basis van deze klachten kunnen mensen niet meer optimaal functioneren in de dagelijkse levenssituatie.

EMDR kan een positieve bijdrage leveren naast psychotherapie en hypnotherapie om emotionele trauma’s te verwerken.

Hoe gaat EMDR in zijn werk? In eerste instantie zal er een intake gesprek plaatsvinden, waarin de klachten worden besproken. In dit gesprek zal men het gaan hebben over mogelijke oorzaken en achtergronden van de klachten. Tevens zal er worden bekeken aan de hand van individuele kenmerken (o.a. persoonlijke belastbaarheid, maar ook hoe de klachten zich uiten in het lichaam) of iemand geschikt is voor deze specifieke therapie. Ook zal worden uitgelegd hoe de therapie procedure is van EMDR. Wat men kan verwachten en eventuele bijwerkingen.

De therapeut zal vragen aan de gebeurtenis te denken, inclusief de bijbehorende beelden, gevoelens, gedachten en emoties. Op basis hiervan krijgt de therapeut meer informatie over de traumatische gebeurtenis en de beleving hiervan. Daarna wordt middels het EMDR protocol het verwerkingsproces aangegaan. De therapeut zal vragen de gebeurtenis opnieuw voor de geest te halen. De cliënt zal dan focussen op dit beeld en wordt dan afgeleid middels diverse stimuli. Dit kan zijn de hand van de therapeut die beweegt voor de ogen van de cliënt, maar ook is het mogelijk dat de cliënt middels een koptelefoon klikgeluiden te horen krijgt. Tevens is het mogelijk dat er gewerkt wordt met trilapparaatjes die de cliënt vasthoudt in de linker- en de rechterhand.

De EMDR procedure brengt meestal een stroom van gedachten en beelden op gang die steeds minder krachtig naar voren komen en dus ook steeds minder krachtig gevoeld kunnen worden in het lichaam van de cliënt. Er wordt gewerkt met meerdere series van stimuli.  Na iedere serie wordt er eventjes rust genomen om de gedachten en gevoelens/emoties welke naar boven komen te bespreken. Vaak is het zo dat de gedachten en emoties steeds minder worden en dus veranderen. De focus wordt steeds weer gelegd op de nieuwe verandering. Dit wordt meerdere keren herhaald en ook getest.

De series van EMDR zullen er langzaam toe leiden dat de minder leuke herinneringen of de emotioneel beladen beelden welke de cliënt in eerste instantie had steeds minder worden om uiteindelijk te verdwijnen. Dit kan dan gepaard gaan met positieve lichamelijk sensaties. Het kan zelfs zijn dat oude lichamelijke klachten die een psycho/emotionele oorzaak hebben spontaan verdwijnen. Om de effecten blijvend te laten bestaan is er vaak een herhaling nodig tussen 3 en 8 keer na gelang van de zwaarte van het psycho/emotionele trauma.

De laatste 20 jaar is er enorm veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van EMDR. De therapie heeft inmiddels een stevige wetenschappelijke onderbouwing over de voordelen, de werking en de nadelen. 80% van de cliënten waren na 3 tot 4 sessies weer in staat om hun normale dagelijkse bezigheden weer op te pakken. De emotionele ladingen die gekoppeld waren aan het trauma en die vaak ook lichamelijk uitwerkten waren niet of nauwelijks meer op te roepen en ook niet meer te voelen in het lichaam. Ook in Nederland zijn veel therapeuten werkzaam met deze relatief nieuwe therapie mogelijkheid; denk aan psychotherapeuten, traumatherapeuten, hypnotherapeuten, NLP coaches en kindercoaches.

(Literatuur bron: Handboek EMDR Ad de Jongh en Erik ten Broeke, Takeoff support training)

 ARB2018 LOGO


Ga naar boven